Nutika noorsootöö baasõpe – 3 küsimust Veronika Tuulele

24.04.2018

Veronika Tuul on üks koolitajaid 10.05.2018 – 31.05.2018 toimuval koolitusel “Nutika noorsootöö baasõpe”, mille käigus uuritakse üheskoos, millised on noorsootöötaja digivajadused ja -oskused. Koolitusel leitakse digilahendusi igapäevastele väljakutsetele ning arutletakse selle üle, mida noored ootavad ja vajavad digimaailmas? Loe, miks peaksid sinagi koolitusest osa võtma? Kui juba tead, siis kirja saad ennast panna siin.

Miks sa kasutad digilahendusi?

Mina ei näe enam erinevust digimaailma ja „päris“ maailma vahel. Minu jaoks on digilahendused vahendid nagu ka kõik muu, näiteks nuga ja kahvel söömiseks. Igal asjal on oma eesmärk ning digilahenduste eesmärgipärane kasutamine võimaldab oluliselt asju lihtsustada, kvaliteeti tõsta, võimaldada ligipääsu jne.

Miks osaleda nutika noorsootöö baasõppes?

Nutika noorsootöö baasõppes on võimalus avardada oma teadmisi ja kogemusi nutikatest lahendustest. Minul ja kõikidel osalejatel on oma suhe tehnoloogiaga või mõne konkreetse nutilahendusega, seetõttu on koolitus kohaks, kus kogemuste jagamine võimaldab täiesti uute vaatenurkade tekkimist. Koolituse ajal on palju praktilist nutilahenduste katsetamist ja läbiproovimist. Arutelude käigus püüame leida igale läbiproovitud nutilahendusele ka koha noorsootöös.

Kes võiksid koolitusest osa võtta ja miks?

Osaleda võiksid uudishimulikud ja uuendustele avatud noortega igapäevaselt kokku puutuvad inimesed, kes näevad nutilahendustes võimalusi mitte takistusi. Me ei saa tehnoloogiast üle ega ümber ning selle asemel, et väljamõeldud vaenlasega võidelda, peaksime tegema nutilahendustest oma „liitlased“. Ja see on ka põhjus, miks osaleda – et osata teha teadlikud valikud, kuidas panna nutilahendused oma organisatsiooni ja enda heaks tõhusalt tööle.

Nutika noorsootöö baaskoolitusele saad ennast kuni 1. maini kirja panna SIIN

 

Skip to toolbar