16.detsembril Tartus: “Motivatsioon ja mõju huvihariduses”

21.11.2018

Kutsume Teid enne jõulupühi kohtuma kolleegidega huvihariduse meetodi- ja ideeseminaril “Motivatsioon ja mõju huvihariduses”, mis toimub 16.detsembril 2018 Tartus!

Otsime töötoas uusi viise ja vahendeid mõjusaks huvihariduseks, diskuteerime mõjususe eetika teemadel ning uurime, millised on viisid oma mõju ning seega ka noore motivatsiooni suurendamiseks. Soovime mitteametlikus õhkkonnas saavutada teooria ja praktika tasakaalu ning toetada koostööd.

Läbiviijad omavad pikaaegset kogemust huvihariduse arendamisel ja juhtimisel. Väliseksperdiks on Argentiina päritolu Saksamaal resideeruv balleti- muusikali- ning tsirkuseartist ja õpetaja Ivan Keim, kes jagab oma filosoofiat ning praktilisi meetodeid ja nippe leidlikest viisidest, kuidas õppija motivatsiooni läbi personaalse lähenemise mõjutada. Päevajuhiks on  Krõõt Kiviste SHATÉ TANTSUKOOLI looja ja tantsuõpetaja.

Osalema on soojalt oodatud kõik huvikoolide õpetajad ja juhid, huvihariduse liitude ja võrgustike eestvedajad, huvitegevuse pakkujad erinevatest organisatsioonidest, noorsootöötajad ja huviringide juhendajad, noorte- ja huvijuhid ning noortega tegelevad spetsialistid, keda intrigeerivad järgmised küsimused:

  • Kuidas jõuda eesmärkideni?
  • Kuidas motiveerida oma õppijaid?
  • Kuidas jõuda päriselt nooreni ning teda mõjutada?
  • Kui mõjusad on meetodid, mida kasutan?

Seminaril tegeleme kõikide nende küsimuste ja teemaarendustega. Üritame luua avatud koolituskeskkonda ja võimaldada omavahelist suhtlemist, kogemuste vahetamist ning teine-teiselt õppimist.

Aeg ja koht: 16.detsember 2018, pühapäev. Kell 10.00 – 16.00, Tartus (toimumiskoht täpsustamisel).

Lähtume reaalsusest, et paljud huvihariduse pakkujad eelistavadki kõik enesetäiendused sättida nädalavahetuseti. Sest nädala sees kõikidele oma tundidele asendusi leida võib olla väga raske ja siis pigem loobutaks just selle pärast. Seega loodame, et pühapäevane päev toimumisajaks valdkonna kolleegide seltskonnas on pigem pluss.

Ootame registreerima HITSA täienduskoolituste infosüsteemis kuni 6.detsembrini (k.a.) ja mida varem on võimalik meie kutsele reageerida, seda parem!

Kohtade arv on piiratud (kuni 25).

 

Õpisündmus viiakse läbi Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi toel tegevuse Noorsootöötajate koolituste arendamine raames. Osalemine on tasuta (sh toitlustus ja koolitusmaterjalid). Transpordi korraldus on osalejate enda kanda. Korraldajaks on SA Archimedese noorteagentuur (SANA). Põhjendatud juhul ja eelneval kokkuleppel on kaugelt tulijatel 15.12 majutuse võimalus korraldaja kulul.

 

 

Ajakava:

10.00 – 10.30 Saabumine, hommikukohv

10.30 – 12.00 Töötuba: Mõjus suhtlus huvihariduses – meetod ja mõjutamine käsikäes. Ivan Keim

12.00 – 12.45 Lõunasöök

12.45 – 13.30 Töötuba jätkub

13.30 – 13.45 Mõttepaus

13.45 – 15.15 Seminar: Kuidas suurendada oma mõju ning õppijate motivatsiooni huvihariduses?

Diskussioon ja kaasuste lahendamine: Kui mõjus on liiga mõjus huviharidus? Krõõt Kiviste

15.15 – 16.00 Seminari kokkuvõte, refleksioon, edasised teemapüstitused

 

 

Õpisündmusega seotud küsimustes aitab Teid SA Archimedese noorteagentuuri koolitustegevuse projektijuht / Noortepassi ekspert Anna Kuzina, (anna.kuzina@archimedes.ee; tel 697 9217)

Skip to toolbar