Koolituskogemus: DIG-IT up!

17.06.2019

13.-18. maini toimis Küprose pealinnas Nicosias koolitus “DIG-IT up!”, mis keskendus digitaalsele ja nutikale noorsootööle. Üheskoos uuriti, mis see nutikas noorsootöö ikkagi on ja millised on noorsootöötaja digivajadused ja -oskused. Koolitus oli suures osas väliõpe, ehk õppetöö viidi läbi vabas õhus.

Kõikide Eesti osalejate jaoks oli tegemist esimese rahvusvahelise õpirändekogemusega. Ele Sööl Rakvere Reaalgümnaasiumist läks koolitusele sooviga leida uusi digitaalseid töövahendeid ning loovlahendusi tööks noortega. Ele sai ka ise töötoa läbi viia – ta jagas teiste osalejate oma kogemusi Loquizi ja Scoove kasutamisest. Neid hariduslikke mänguplatvorme on Rakveres erinevate õpetajate koostöös proovitud ja tulemused on olnud motiveerivad.

Kohila Avatud Noortekeskusese noorsootöötaja Andra Vebus tunnistab, et tema jaoks oli tegemist elu esimese lennukogemusega ja kuigi reis algas viperustega, jäi ta kokkuvõttes koolitusega väga rahule. Andras tekitasid erilist emotsiooni inimesed, kellega koos aega veedeti – kõik ~30 inimest olid hingega asja juures ning panustasid kõigega, mis neil oli.

Kolmanda eestlasena oli Küprosel Peep Jürs, kes osales partneri rollis, esindades Valget Klaari. Tema tausta silmas pidades oli tema jaoks kõige põnevam kogu koolituse tehniline külg – milliseid tehnoloogiaid, rakendusi ja seadmeid erinevates asutustes küll kasutatakse? Peep toob huvitava aspektina välja ka tõdemuse, et lapsed on ikka lapsed, olenemata sellest, kust riigist nad pärit on. Jürsi sõnul on partnerite kaasamine õpirännetes väga teretulnud – nii saavad ka kõrvalseisjad parema pildi noorsootöö tagatubadesse ning seda hakatakse ka laiemalt rohkem väärtustama.

Peale koolitust on Ele telefonis katsetamiseks 6 uut rakendust ja Peep on Kehra noortekeskuse noortele juba tutvustanud koolitusel avastatud rakendust LipDub. Kuigi kohapealne poliitiline olukord tegi õpirändes osalejad veidi nõutuks ja ärevaks, lahkusid nad Küproselt siiski täis inspiratsiooni ja uusi teadmisi ning ühe koolituskogemuse võrra rikkamana.

Infot meie tulevaste koolituste kohta leiate meie koolituskalendrist.

Skip to toolbar