Õuesõpe Saksamaal

14.11.2019

23.-27. septembril toimus Saksamaal, Thuringias õpiränne “Adventure Europe”.

Nagu kombeks, algas ka seekordne koolitus tutvumisringiga. Peale tutvumist jagati osalejad gruppidesse ning tegevused hakkasid pihta – õues mängiti mänge, käidi metsas, õhtul istuti lõkke ääres. 

Koolituse eesmärk oli õuesõppe meetodide tutvustamine ning erinevates olukordades kasutamine. Koolituse tegevuste hulka kuulusid näiteks parvetamine, hobumatk ning telkimine. Iga tegevuse juures innustati osalejaid üheskoos töötama, vestlustesse langema ning aktiivselt osalema. Hiljem arutati, kuidas samu tegevusi võiks kasutada oma töös noortega.

Eesti osalejad Anna Šubina ning Siim Sander Rooba jäid mõlemad koolituskogemusega rahule – koolitus toimus imeilusas loodusrikkas kohas, kõik osalejad olid toredad ning juba oodatakse kevadel Belgias toimuvat järelkohtumist.

Siim Sander toob lisaks välja ka suurepärase korralduse – nimelt avastas ta kohale jõudes, et oli maha unustanud oma läätsevedeliku- ja konteineri, ent korraldajad suutsid mure vaid paari tunniga lahendada. 

Skip to toolbar