„Väeneidude“ rühma juhendaja koolitus – agressiooni juhtimise koolitus neidude rühmas

16.06.2020

Viimastel aastatel on olnud palju kõneaineks tüdrukute ja noorte naiste vägivallakultuur ning neidude vägivaldse käitumise suurenemine. Teisalt on palju väga vaikseid, tagasihoidlikke ja kõrvaletõmbunud tüdrukuid, kes võitlevad oma tahte avaldamise ja meeldida püüdmise vahel. Väeneidude rühma juhendaja koolitus on eeskätt tundekasvatuse koolitus neidude juhendajatele, et aidata tüdrukutel saada iseendaks, mis on murdeea arengukriisi üks keerulisemaid ülesandeid .

Koolitus toimub metodoloogilise käsiraamatu “Väeneiud” (Voimaneidot) baasil, mis on ka eesti keelde tõlgitud. Koolitusel osalejatele on see käsiraamat tasuta paberkujul kättesaadav kaasa võtmiseks ja kasutamiseks oma töös. „Väeneidude“ koolitus annab noortevaldkonna ja koolide spetsialistidele paremad oskused samaealiste neidude rühma juhendamiseks. Koolitus koosneb teoreetilisest osast ning mitmekülgsetest praktilistest harjutustest. Sisu avab agressioonitunnete positiivset mõju noore iseseisvumisel ja enda tugevuste otsimisel. Praktiliste harjutuste põhirõhk on neidudega töötamisel.

Millised muljed on eelmisest kohtumisest?

Andra, Kohila ANK: “Minule ja meie noortele neidudele andis see koolitus uue võimaluse läheneda oma sisemisele minale. Ning kui me tegime neid harjutusi oma noortekeskuses siis me kõik saime natuke õppida iseenda kohta, nt missugused me tegelikult oleme ja kuidas me tahame, et meid koheldakse.”

Grete, MTÜ Luum Loomeklubi: Väeneidude koolitus oli ja on siiani minu jaoks ülimalt inspireeriv. Särav koolitaja, imeline toimumispaik, meeldivad kaaslased, positiivsed emotsioonid – just selliselt jääb mind mälestus väge täis koolitusest saatma.”

Koolitaja: Mari Grus (Soome) + tõlk

Asukoht: Tallinn

Osalustasu: Tasuta

Registreerumine: kuni 25.08.2020:

Toimumisaeg: 27.08.2020 – 28.08.2020

  • 1. koolituspäev (27.08.2020 10:00 – 27.08.2020 16:00)
  • 2. koolituspäev (28.08.2020 10:00 – 28.08.2020 16:00)

Kellele: Noorsootöötajad, tüdrukute klassidega koolide töötajad, noorsootöö spetsialistid, lastekaitsetöötajad, noorte vaimse tervise edendajad.

Lisainfo: Maari Põim, maari.poim@archimedes.ee

Lisalugemist: Sooteadlikkus Noorsootöös – arengukoht?

Skip to toolbar