Inimõiguste haridus ja rahvuslus

24.11.2020

Teadupärast on noorsootöö üheks suureks osaks kaasatus ja inimõiguste haridus. Soovime luua keskkondasid, kus igal noorel oleks tore ja turvaline olla. Noorsootöötajatena üritame edendada noorte teadlikkust ja sallivust.

Kuid teiselt poolt on noorte seas levimas ka marurahvuslus, mis üritab vastupidiselt seada ühe rahvuse oma kultuuriga teistest ette ning tihtipeale kaasnevad sellega ka teised inimõigustega vastuollu minevad maailmavaated. Mõjutajaid on mitmesuguseid – noore perekonnaliikmed või sõpruskond, poliitikud ja suunamudijad.

Millised probleemid selles olukorras tekivad ja kuidas nendega toime tulla?

3. detsembril toimuval rahvusvahelisel noorsootöötajatele ja noorte koolitajatele mõeldud veebiseminaril üritame leida sellele küsimusele vastused. Üritus toimub inglise keeles, kuid enamik sellest tõlgitakse paralleelselt ka eesti keelde, seega ootame kõiki osalema!

Ühe osana üritusest toimub paneeldiskussioon, kus arutatakse inimõiguste hariduse rollist ja potentsiaalist töös noortega, kel on tugevad rahvuslikud vaated.

Seejärel toimub mitu paralleelset töötuba:

  1. Rahvuslus & LGBT+ ja sooteemad
  2. Rahvuslus & vähemused ja erinevad kultuurid

Ajakava (Eesti aja järgi):

15:00 – Tervitus
15:05 – Paneeldiskussioon
16:00 – Töötoad
16:45 – Paus
17:00 – Töötubade kokkuvõtted
17:15 – Küsimused ja vastused
17:30 – Korraldajate sõnumid
17:40 – Lõpusõnad

 

Palume huvilistel end registreerida hiljemalt 30.11.2020 või kuni kohti jagub:

*Osalejatele saadetakse osalemise kinnitus ja link enne üritust e-mailile.

Skip to toolbar