Koolituskutse: rahvusvaheline koolitus „BiTriMulti (BTM) – Multilateral Training Course for newcomers in youth exchanges“

27.07.2021

„BiTriMulti“ on noortevahetuse projektijuhtimise koolitus, mille peamiseks eesmärgiks on arendada noortevahetuse läbiviimiseks vajalikke teadmisi ja oskusi neil, kes soovivad rahvusvahelist noortevahetust läbi viia, kuid kellel see kogemus seni puudub. BiTriMulti on väga praktilise lähenemisega koolitus, seega saad osaleda paljudes töötubades, infotundides ja grupitegevustes. Rõhk on “learning by doing” metoodikal.

Muu hulgas saad BTM koolitusel:

  • õppida paremini tundma „Erasmus+: Euroopa Noored“ programmi, keskendudes just noortevahetustele ning noorte aktiivsele kaasatusele;
  • arendada noortevahetuse läbiviimiseks vajalikke teadmisi, oskusi ja hoiakuid;
  • koostada koos teiste osalejatega oma esimese noortevahetusprojekti;
  • õppida saadud kogemust mõtestama, kasutades Noortepassi. Samuti saad teada, kuidas Noortepassi oma projekti kaasata;
  • tutvuda tulevaste võimalike koostööpartneritega.

Põhjalikum ingliskeelne kirjeldus on leitav SALTO kodulehelt.

Koolituse töökeeleks on inglise keel.

Koolitus toimub 11.–15.10.2021 Norras.

 

Kandideerimine

Koolitusele oodatakse osalema noorsootöötajaid ja noorteliidreid, kellel puudub varasem kogemus noortevahetustega.

Kandideerimise tähtaeg on 15.08.2021.

Eesti osalejatele on ette nähtud kaks kohta.

Ingliskeelse lisainfo koolituse kohta ja elektroonilise kandideerimisvormi leiate SALTO kodulehelt. Kandideerimiseks peate olema registreerunud SALTO kodulehe kasutajaks. Veenduge, et lisaks avalduse salvestamisele selle ka esitate („submit“).

 

Osalustingimused

Toitlustus- ja majutuskulud katab korraldaja.

Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse Agentuuri noorteprogrammide keskus eraldab õpirändes osalejale Erasmus+: Euroopa Noored programmi stipendiumi, mis katab reisi- ja kindlustuskulud. Stipendiumi eraldamiseks sõlmitakse leping. Reisikorraldusega tegeleb stipendiumisaaja ise.

Stipendiumisaaja omaosalus on 50 eurot.

Koolitus viiakse läbi arvestades ajakohaseid tervise- ja ohutusnõuedeid. Kõik osalejad majutatakse üheinimesetubadesse. Juhul kui pandeemia takistab koolituse korraldamist kontaktsena, siis toimub koolitus virtuaalselt (sellisel juhul osalejale stipendiumi ei eraldata ja seetõttu ka 50-eurost omaosalust tasuda ei tule).

NB! Juhul, kui Teie õpirändes osalemist takistab midagi, mille osas saame ühiselt lahendusi otsida (sh omaosaluse määr), siis andke meile sellest teada.

Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse Agentuuri noorteprogrammide keskuse rolliks on pakkuda Teile tuge ja anda nõu nii ettevalmistumisel enne õpirännet kui ka järeltegevuste elluviimisel õpirände kogemuse järgselt.

Õpirände sisulistes küsimustes, sh õppetööle häälestumise ja õpirändejärgsete plaanide tegemise osas, aitab Teid Maarja Tamm (maarja.tamm@harno.ee; 697 9217).

Stipendiumi kasutamisega seotud küsimustes aitab Teid Triin Saulep (triin.saulep@harno.ee; tel 526 8119).

Koolitus toimub programmi Erasmus+: Euroopa Noored (ingl Erasmus+:Youth In Action) koolitus- ja koostöökava (TCA) raames, mille põhieesmärgiks on noorsootöötajate täiendkoolituse ja rahvusvahelise kogemuste vahetuse toetamine.

Skip to toolbar