Veebiarutelu noorsootöötajatele: Noorte osalus 2021+. Kuidas saame areneda?

16.11.2021


Mida tähendab osalus tänapäeva demokraatias? Millised on mõned head näited noorte osalustest? Mida õpetavad meile noored? Kui valmis on täiskasvanud ja vanemaealiste põlvkonnad koos noortega kujunema?

Tänapäeva 16-18-aastased noored on näinud hulgaliselt demokraatia läbi kukkumist ning see tõstab nende rahulolematust demokraatlike institutsioonide osas. Uuendusmeelne omavalitsusjuht mõistab, et edasiliikumiseks on vaja inimesi, kes teavad seda, mida tema ei tea, ning noored on ilmselgelt eksperdid uue põlvkonna vajaduste ja tulevikuperspektiivide äratundmises.

24.novembril kell 15:30-17:00 toimub otseülekandena peamiselt noorsootöötajatele suunatud veebiarutelu, et avada teema noorte osalus, omaalgatus ja hääl ühiskonnas.

Arutelus osalevad MTÜ Tunne eestvedaja ning MTÜ Pärnu Noorte Vabaajakeskuse arendusjuht Karoliine Aus, 11. klassi humanitaar ja kunstide õppesuuna õpilane ja aktiivne noor Annabel Kukk, Eesti Noorteühenduste Liidu aseesimees Elizaveta Cheremisina ja kirjanik ning noorsootöötaja Mai Pitsner.
Arutelu juhib Stories For Impacti juht ja Changemakers Academy kunagine käivitaja Jaan Aps.

Palume osalejatel ennast üritusele REGISTREERIDA. Vajalik info veebiarutelu jälgimise osas saadetakse osalejatele meilile.

Veebiarutelu on inspireeritud MIHUSe septembrikuu 2021 ja detsembrikuu 2020 numbritest ning mõttest, et teema on praeguses ajas ilmselt üks olulisemaid mida tõstatada.

Üritust korraldab Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse Agentuur, Haridus- ja Noorteamet.

Skip to toolbar