Uue Erasmus+ programmi prioriteediks on olla kaasav, osalust soodustav, digitaalne ja keskkonnahoidlik.

01.04.2021

Euroopa Komisjon avaldas 25. märtsil kauaoodatud uue 2021-2027 Erasmus+ programmi esimese taotlustähtaja – esimene taotlusvoor ootab õpirändeprojekte juba 11. maiks ja rahvusvahelisi koostööprojekte 20. maiks.

Programmist rahastatakse õpirände ja piiriülese koostöö projekte, milles on võimalus osaleda 10 miljonil eri vanuses ja eri taustaga eurooplasel. Programmi eesmärgiks on olla varasemast kaasavam ning toetada Euroopa haridusruumi visioonis kirjeldatud rohe- ja digipööret. Tänapäeva pandeemia tingimustes suunatakse programmi ressursse ka haridus- ja koolitussüsteemide vastupanuvõime tugevdamisse.

Uue programmi võimalustega saab tutvuda Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse agentuuri noorteprogrammide keskuse kodulehel euroopanoored.eu

Samuti on peagi oodata ka uue Euroopa Solidaarsuskorpuse programmijuhendit ning esimest taotlustähtaega, mis lükkub esialgsest plaanist paari nädala võrra edasi. Euroopa Solidaarsuskorpuse tegevusvõimalusteks on kohalikud solidaarsusprojektid ja vabatahtlik teenistus.

 

Et uus programmiperiood ja taotlusvooruks ettevalmistumine kulgeks sujuvalt, pakume huvilistele koolitusi ja infoseminare:
 

e-festival: Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse uus algus! – 16.04

  1. aprillil kutsume kõiki e-festivalile, et üheskoos tähistada uut Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse programmiperioodi, mis jääb meiega järgmiseks 7 aastaks. Veebifestivalil avaneb Sul ainulaadne võimalus tutvuda ühena esimeste seas kõigi uute ja vanade projektitüüpide, muutunud taotlemistingimuste ja võimalustega üle Euroopa.

 


Rahvusvahelise noorsootöö SPRINT – 8.-9.04 ja 22.04

Aprillis toimub 4-päevane “Rahvusvahelise noorsootöö Sprint”, mille raames disainivad kohaliku omavalitsuse noorsootööga seotud spetsialistid endale rahvusvahelise noorsootöö tegevusmudeli.
Registreerumine: https://koolitus.edu.ee/training/5465

 

 

Koolitus: Solidaarsusprojektide toetamine – 9.04

Ootame noortega tegelevaid spetsialiste solidaarsusprojektide toetajate koolitusele, kus räägime mis on solidaarsusprojekt, kuidas noortegruppi selle tegemisel toetada ja kuidas üheskoos nendega ka õige probleem leida, mida lahendada. Lisaks tulevad rääkima ka juba sama teekonna läbi teinud inimesed enda kogemustest.

 

 

 

Ideepahvak – noorelt maailmamuutjaks. Eesti keeles 10.-11.04, vene keeles 17.-18.04

Ideepahvak on ideelabor, kus 13-30-aastased noored üle Eesti tulevad kokku, et üheskoos maailma paremaks muutvaid projektiideid välja töötada. Sündmuse jooksul on võimalus välja mõelda päris uus idee või arendada juba olemasolevat mõtet ja õppida, kuidas saada enda projektidele rahastust. Koolituse jooksul tutvustatakse solidaarsusprojektide, rahvusvaheliste noortevahetuste ning noorte osalusprojektide võimalusi. Koolitus toimub kahes keeles erinevatel nädalavahetustel.
Eestikeelne event: https://www.facebook.com/events/510134607030194/
Venekeelne event: https://www.facebook.com/events/355090362502351/ 

 

 


Solidaarsusprojektide mõttetalgud “Minu tehtud muutus!”– 17.04  ja 24.04

Kutsume kõiki 𝟭𝟴–𝟯𝟬-𝗮𝗮𝘀𝘁𝗮𝘀𝗲𝗶𝗱 virtuaalsetele mõttetalgutele, eesmärgiga toetada noorte algatusi, millega luuakse positiivset muutust nii enda elus kui ka oma kogukonnas.  Kui sa tunned, et tahad midagi paremaks muuta, siis võta oma tahe ja sõbrad kaasa ning tule virtuaalselt kaasa mõtlema! Just sellest võib saada millegi suure algus…

Event: https://www.facebook.com/events/3605512309572298
Registreerumine: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxRhEJCLkReNyHXNZAx9HwA9jjN8tzftWlB3rNU8_Mda7JQw/viewform

 

 

Skip to toolbar